DE NYE HUSKIRKER

I Apostlenes Gerninger læser vi i k. 2 v. 37-47, om hvordan de første kristne samledes i hjemmet,  brød brødet, spiste sammen og priste Gud.

Billederne her illustrerer netop hjemmene hvor de troende har opbygget altre til ære for Jesus og Jomfru Maria og sammen beder og læser Guds ord, og reflekterer over det.

Coronakrisen har betyder at mange må bliver hjemme, men det har samtidig givet os en lejlighed til at udvikle ”huskirken” dvs. bønnen derhjemme og læsningen af Guds Ord.

Når det så er muligt samles vi igen i kirken til Eukaristi men det ene udelukker ikke det andet, det ene dvs.” huskirken” danner baggrund for at det andet, det store fællesskab ”kirken”, er levende og fungerer, som der også stod i apostlenes Gerning. K. 2 v. 45: ”de delte ud til alle efter enhvers behov”.

Præsten kommer også gerne lejligheds på besøg i ”huskirken” og fejrer Eukaristi, og er på den måde bindeleddet til det større fællesskab i menigheden.

Er der nogle der melder sig til at tage ansvar for en” huskirke”, da det ville være fint hvis vi organiserede os lidt og der kunne være ”huskirker”  rundt omkring i sognet.

Ring til pastor Benny (21131693)

Guds fred og god sommer til jer alle.

Pastor Benny

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *